Gratis Joomla Templates by Hostmonster Coupon

Díjak

A Budapest Klub által adott díjak

Planetáris Tudat életmű-díj
Planetáris Tudat projekt-díj
Üzleti Etikai díj

A Budapest Klub dijakat alapított annak érdekében, hogy a világ figyelmét olyan emberekre és kezdeményezésekre irányítsa, amelyek érdemesek a követésre.

Kétféle Planetáris Tudat díj létezik. Az életmű-díjat kiemelkedő személyiségek, a projekt-díjat csoportok kapják. A Planetáris Tudat díjak egyre nagyobb nemzetközi elismertségnek örvendenek.

A Budapest Klub ösztönzésére jött létre Magyarországon az Üzleti Etikai Díj, amely 2000 óta a Piac és Profit Üzleti magazin együttműködésével és támogatásával rangos elismeréssé vált.

Planetáris Tudat Életmű-díj

Világunk problémái ma elsősorban a tömegekre és a vezetőkre általánosan jellemző elavult világképből fakadnak, ezért nem vagy túl későn reagálnak a felgyorsult negatív globális változásokra. Javulást a gondolkodás és érzelmek magasabb szintje hozhat, ha az új tudatosságban élők száma eléri azt kritikus tömeget, ami már hatást képes gyakorolni.

A Budapest Klub Planetáris Tudat életmű-díját olyan példamutató emberek kaphatják meg, akik személyükben és szakmai tevékenységükkel a leghatékonyabban segítik az új felelős tudatosság kialakulását.

> Paulo Coelho (2002)
> Sir Peter Ustinov (2002)
> Kofi Annan (1999)
> Desmond Tutu (1998)
> Mihail Gorbacsov (1997)
> Muhammad Yunus / Hushmand Sabet (1997)
> Václav Havel (1996)

Planetáris Tudat Projekt Díj
Változtasd meg a világot – a legjobb alkalmazás díja

A változás újítás révén érvényesül, s a legjobb gyakorlati alkalmazás válik értelmes cselekvéssé. A Budapest Klub Planetáris Tudat projekt-díját az a kezdeményezés vagy szervezet kaphatja meg, amely az ökológiai és társadalmi szempontból fenntartható fenntartható jövő gyakorlati megvalósítását segíti. A megoldás legyen példaszerű, újszerű, feleljen meg a globális fejlődés új etikájának, széles körben alkalmazható legyen, új gondolatokra ösztönözzön, növelje a résztvevők önbecsülését és felelős önállóságát, s legyen könnyen követhető.

> Gemeinsam für Afrika (2004)
> Pan y Arte, Nicaragua / Dietmar Schönherr (2004)
> Andheri-Hilfe, Bangladesh / Rosi Gollmann (2004)
> Solidarity in Partnership, Haiti / Peter Hesse (2004)
> POEMA, Brazília / Matthias Kleinert és G. Rathgeb (2003)
> International Network for Environmental Management / Georg Winter (2003)
> Menschen für Menschen, Ethiopia / Almaz & Karlheinz Böhm (2003)
> Fashion for Development, Bangladesh / Bibi Russell (2003)
> Mariposa, Tenerife / Helga & Hans-Jürgen Müller (2003)
> Gustavo Correa, FUNDAEC, Kolumbia (2002)
> Aguida Zanol, Instituto Reciclar T3, Brazíla (2002)
> Women’s Empowerment Program, Nepál / Marcia Odell (2002)

Üzleti Etikai Díj
A Magyar Üzleti Etikai Díj a Budapest Klub és a Piac és Profit üzleti magazin közös díja. A díjat évente egyszer független zsűri ítéli oda magyarországi székhelyű cégek részére, különböző kategóriákban.

Az Üzleti Etikai Díjat olyan vállalatok nyerhetik el, amelyekben a felelős és etikus üzleti magatartás példamutató megoldásaival találkozunk. A Díj ezekre a pozitív folyamatokra kívánja felhívni a figyelmet.

A díjazottak: magyarországi székhelyű cégek (legalább három éve működő vállalat, vállalkozás)
A díjazást lebonyolítja: Piac és Profit üzleti magazin
A díjat odaítéli: a Budapest Klub Alapítvány kuratóriumának magyar tagjaiból álló zsűri, valamint az előző években díjat kapott cégek első számú vezetői.
A díjazás gyakorisága: évente egyszer, legkevesebb három hazai vállalatnak, vállalkozásnak.
A díjátadás időpontja: minden év novemberében

Az etikus üzleti magatartás elengedhetetlen feltételei a 21. században

1. A vállalat felelős gondolkodásmódról tesz cselekedetein keresztül tanúbizonyságot. Tehát felelősséget vállal a munkatársaiért, a szűkebb és tágabb környezetének jólétéért, a társadalom fejlődéséért, a klímaváltozás negatív folyamatainak visszafordításáért, az esélyegyenlőség javulásáért.

2. Ha tetteit nem elsősorban a mindenáron haszonszerzés irányítja, hanem a másokról gondoskodás, a más érdekeinek, jóllétének figyelembe vétele is.

3. Ha a környezet (szűkebb tágabb, emberi, természeti, üzleti) érdekei miatt képes átértékelni a várható üzleti hasznát, illetve át tudja változtatni cselekedetinek célrendszerét magasabb rendű célok érdekében.